Panna dziewanna

Piwo Klasyczne, Sezonowe

Wariacja belgijskiego pszenicznego piwa – Witbier. Mętne, kwaskowe, z półpełnym zbożowym smakiem, gładkie, umiarkowanie niska goryczka. Główne skrzypce odgrywają dodatki: kolendra indyjska, skórka cytryny i pomarańczy (świeżej oraz suszonej), werbena cytrynowa, liście kaffiru. Orzeźwiające, lekkie, z delikatną przyprawowo-owocową nutą.

pattern1

Styl: Citrus Witbier

Ekstrakt: 13% wag.

Alkohol: 5,3% obj.

Składniki: Woda; Słód jęczmienny, płatki pszeniczne, słód pszeniczny, płatki owsiane; Chmiele: Iunga, Sybilla; Drożdże - T58; dodatki: Kolendra indyjska, skórka pomarańczy, skórka cytryny, liście kaffiru, werbena cytrynowa.

Temperatura serwowania: 4–7•C

Szkło: Tumbler, Weizen

pattern8