pattern10 pattern7
Browar Perun jest jednym z owoców polskiej piwnej rewolucji. Naszą przygodę z warzeniem zaczęliśmy jako kontraktowcy w 2014 roku. Od początku działalności nie raz zbaczaliśmy z utartych szlaków piwowarstwa nowofalowego. Tworzymy trunki o klasycznych recepturach lub ich nowoczesne odsłony, aż po szalone eksperymenty piwowara ;) Na początku 2017 roku spełniło się nasze marzenie, ukończyliśmy budowę stacjonarnego browaru w podwarszawskim Budziszynie. W chwili obecnej posiadamy warzelnię o wybiciu 40 hl, trzynaście tankofermentorów (40 i 80 hl), o wydajności 9 tys. hektolitrów rocznie.
pattern7
image

Słowiański sznyt

W swojej piwnej karierze uwarzyliśmy największą komercyjną serię piw górnej fermentacji, wyłącznie na chmielach z polskich upraw. Wśród odmian chmielu z jakich korzystamy, są także polskie odmiany, których użyliśmy jako pierwsi na świecie. Jak na słowiański browar przystało, nawet w nowofalowych recepturach naszych piw można wyczuć rodzimy chmiel ;)

pattern7 pattern9
image

Stara szkoła

Stawiamy na wysoką jakość i powtarzalność kolejnych warek. Naszym priorytetem jest ciągłe doskonalenie receptur, a nie wypuszczanie wielu nowości miesięcznie. Wszystkie nasze piwa oparte są na naturalnych składnikach. W warzeniu kierujemy się złotą zasadą: piwo ma być smaczne. Jeśli takie nie będzie, to wylejemy całą warkę.
pattern1
image

A oto my

założyciele Browaru Perun: Grzybek, Adaś, Ivo i Tomek.