Czy masz ukończone 18 lat?
Tak
Nie
O BROWARZE
O NAS
Browar PERUN tworzą cztery osoby. Niektórych z nas łączą więzy rodzinne, innych „braterstwo dusz”. Wszystkich razem połączyła wspólna pasja i dążenie do upragnionego celu, którym jest tworzenie PERUŃSKO DOBREGO piwa.
Tomasz Mojsa
(ps. Ekonom) – zarządzający, księgowy, degustator amator. Prowadzi wszelkie administracyjne i papierkowe prace, sumiennie dba aby wszystko było w dobrym miejscu i w odpowiednim czasie. Odpoczywa słuchając muzyki filmowej oraz spoglądając w gwiazdy.
Adam Czogalla
(ps. Browarnik) – piwowar, eksperymentator. Tworzy nowe piwa, udoskonala receptury i realizuje te najlepsze.
Tomek Grzybowski
(ps. Grzybek) – spec z branży IT i PR, zasłużony degustator i miłośnik dobrego piwa.
Iwona Mojsa-Grzybowska
(ps. Ivo) – z wykształcenia ekonomistka, robi zwykle kilka rzeczy na raz, próbując pogodzić pracę z pełnieniem funkcji matki, żony oraz swoją pasją – tańcem. Uwielbia też zagłębiać się w morskie głębiny oraz szusować na nartach.
NASZ BROWAR
Do niedawna, słowiański Bóg PERUN chodził nadąsany po mazowieckich puszczach ciskając gromy. W końcu dostał porządne piwo i … złagodniał. Na cześć tak dobrego trunku, zezwolił użyć usłużnemu browarowi swojego imienia…
Warzymy bezkompromisowe i dobre piwo (oparte wyłącznie na naturalnych składnikach), nie stroniąc od mniej znanych i mniej popularnych styli. A może nawet egzotyczne eksperymenty, nietypowe łączenie smaków? Sami jeszcze nie wiemy, gdzie poniesie nas fantazja i jakie inspiracje będą płynęły od Was. Jedno jest pewne, chcemy aby nasze piwa cieszyły się uznaniem, a marka PERUN była synonimem wysokiej jakości.
Zaczynamy jako browar kontraktowy. Równolegle z wejściem na rynek z naszym piwem, budujemy swój własny browar na Mazowszu - w Budziszynie (gmina Chynów). Jak wszystko pójdzie zgodnie z planem, w IV kwartale 2016 roku będziemy mogli zaoferować piwo z własnego browaru.